10 πράγματα που κάνουν οι γονείς στις γιορτές και τα παιδιά θυμούνται για πάντα

Posted by asterias 26/12/2021 0 Comment(s)

Οι μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια είναι καθοριστικές για τη ζωή μας. Ακόμα και τα μικρά πράγματα που μπορεί να κάνει η οικογένεια, χαράσσονται στο μυαλό των παιδιών. Αν θέλετε, λοιπόν, να δημιουργήσετε τις πιο όμορφες αναμνήσεις στα παιδιά σας από τις γιορτινές ημέρες που έρχονται, πάρτε μερικές όμορφες ιδέες για όλα αυτά που μπορείτε να κάνετε μαζί τους…

 

Ψήστε χριστουγεννιάτικα γλυκά
Σε όλα τα παιδιά αρέσει να ανακατεύονται με την κουζίνα. Στις διακοπές των Χριστουγέννων μπορείτε να φτιάξετε μαζί μπισκότα, κέικ, γλυκά. 

 

 

 

Κάντε βόλτες στην στολισμένη πόλη

 

Πόσο όμορφα μοιάζουν όλα γύρω μας τα Χριστούγεννα; Φώτα, λαμπιόνια, άγιοι Βασίληδες, άγγελοι, δέντρα. Περπατήστε στην στολισμένη πόλη, διηγηθείτε ιστορίες στα παιδιά σας, επισκεφθείτε κάποιο χριστουγεννιάτικο χωριό και περάστε όμορφα με τα παιδιά σας.

 

Δείτε οικογενειακές ταινίες
Οργανώστε μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, προμηθευτείτε λιχουδιές, χουχουλιάστε και… απολαύστε τις αγαπημένες σας ταινίες με τα παιδιά. Βρείτε εδώ προτάσεις για αγαπημένες ταινίες που μπορείτε να δείτε και τα Χριστούγεννα.

 

Οργανώστε βραδιές με επιτραπέζια
Τα γέλια που θα κάνετε εκείνη την ημέρα θα τα θυμάστε και εσείς και τα παιδιά σας για πάντα. Τα επιτραπέζια παιχνίδια, άλλωστε, όχι μόνο μας φέρνουν πιο κοντά, αλλά οξύνουν και το νου μας!

 

Διαβάστε χριστουγεννιάτικα παραμύθια
Μπορεί να σας ακούγεται λιγάκι βαρετό και να νομίζετε ότι τα παιδιά σας θα αντιδράσουν αρνητικά, αλλά – γνωρίζετε πολύ καλά – ότι λατρεύουν τις ιστορίες, ειδικά τις χριστουγεννιάτικες.

 

Στολίστε μαζί το σπίτι
Ίσως αυτό το κομμάτι να έχει γίνει ήδη σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να στολίσετε χριστουγεννιάτικα μια άλλη γωνιά του σπιτιού ή του παιδικού δωματίου. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι το παιδί σας θα θυμάται για πάντα αυτή τη στιγμή…

 

Φτιάξτε γιορτινά στολίδια και κατασκευές
Αστέρια, καμπανάκια, αγγελάκια. Κάντε χειροτεχνίες με τα παιδιά σας… και στολίστε με αυτές το σπίτι!

 

Στείλτε χριστουγεννιάτικες κάρτες
Ακόμα κι αν σας ακούγεται λιγάκι… παλιακό ή ξενόφερτο, δοκιμάστε να στείλετε στους συγγενείς σας τις ευχές σας μέσω των κλασικών γιορτινών καρτών. Αφήστε τα παιδιά να γράψουν ή να ζωγραφίσουν κάτι πάνω στις κάρτες και πηγαίνετε μαζί στο ταχυδρομείο. Αυτή η εμπειρία θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό των παιδιών και το δικό σας…

 

Κάντε πολλές αγκαλιές
Ας το παραδεχτούμε, θέλαμε οι αγκαλιές με τα παιδιά μας να μην τελειώσουν ποτέ. Επειδή κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ εύκολο, δυστυχώς, ας χαρούμε όσες περισσότερες χριστουγεννιάτικες αγκαλιές μπορούμε.

 

Αφήστε στην άκρη τα κινητά
Αν και δύσκολο, είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας: την αναπόσπαστη προσοχή μας!

 

 

ΠΗΓΗ: infokids.gr

Leave a Comment