Το ταχίνι είναι ένα υλικό που εκτός από υγιεινό είναι πολύ γευστικό, αλλά και τρομερά ευέλικτο αφού ταιριάζει σε πάρα πολλές διαφορετικές συνταγές. Μάλιστα, μπορούμε να κάνουμε ακόμη και παγωτό ταχίνι, κάτι που ταιριάζει απόλυτα με τις καλοκαιρινές μέρες που μας περιμένουν. Η συνταγή δε, είναι εξαιρετικά εύκολη, γίνεται στο άψε σβήσε και θα ικανοποιήσει την ανάγκη όλων στην οικογένεια για κάτι γλυκό και δροσερό ταυτόχρονα.
 
 
 
 
Τι χρειαζόμαστε:
 
1. 1 κούπα κρέμα γάλακτος 35%
2. 150 ml συμπυκνωμένο γάλα ζαχαρούχο
3. 4 κουταλιές της σούπας ταχίνι
4. Καρύδια σπασμένα (προαιρετικά)
 
 
Τι κάνουμε:
 
 
Βήμα 1ο
 
Σ’ ένα μπολ, χτυπάμε την κρέμα με ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα ώσπου να αφρατέψει (2-4 λεπτά).
 
Βήμα 2ο
 
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα καιτο ταχίνι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει όσο απαλό και αφράτο το θέλουμε. Εάν θέλουμε, ενσωματώνουμε και λίγα σπασμένα καρύδια για να έχουμε το τραγανό στοιχείο που θα μας θυμίζει παρφέ.
 
Βήμα 3ο
 
Βάζουμε το μείγμα σε σακουλάκι φαγητού που κλείνει αεροστεγώς και αφήνουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
 
 
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
 
 
Καλή επιτυχία!